2018-05-17 09:36:08

U DOMU ZA STARIJE I NEMOĆNE OSOBE U VUKOVARU

Naša tradicija nastavila se i ove godine uoči Majčinog dana i Međunarodnog dana obitelji, 11. svibnja 2018. učenici trećih razreda naše škole i njihove učiteljice Ružicu Sabo i Gordana Lavrnić, tradicionalno već 11. godinu, na opće zadovoljstvo korisnika i zaposlenika, posjetili su Dom za starije i nemoćne osobe u Vukovaru. 

Cilj ovog posjeta, na inicijativu učiteljica, je razvijati ljubav, poštovanje i brigu prema starijima već od najranije dobi djece. Ove godine su kao pojačanje bile i učenice 1.a i 2.a razreda. Učenici su pripremili veseli program i prigodne darove za svoje domaćine.

Program se sastojao od recitacija, pjesama i plesa uz koje su korisnici pocupkivali na svojim stolicama, a neki i zapjevali s djecom, ali i sami pokazali djeci koje su oni pjesmice pjevali u djetinjstvu.

Kroz stihove naučenih pjesmica pokazali su kako djeca rastu, što im je najveća radost, koji im je najdraži majčin dar, te prikazali brigu i ljubav prema bakama i djedovima,  koji su se brinuli o njima i pričali im bajke.

Plesali su se moderni plesovi, ali i tradicijske dječje narodne igre.

Na kraju su zaključili kako je lijepo sjećati se prošlosti, a još ljepše radovati se veličini jednostavnosti sadašnjeg trenutka.  U ime svih učenika i učitelja Osnovne škole Siniše Glavaševića u Vukovaru poželjeli su korisnicima Doma puno sreće, zdravlja i radosti i neka svaki dan bude iskorak u sretniju i mudriju spoznaju ljepote naše (ne)obične svakodnevnice.

I baš kao pravi gosti, koji se znaju ophoditi, podijelili su korisnicima Doma skromne darove, čestitke koje su s ljubavlju pravili misleći na njih.

Nakon toga domaćini su malene goste počastili slanim i slatkim delicijama. Uz ugodno druženje i razgovor, te obećanje da će opet doći teška srca su se pozdravili i krenuli put škole.

  

 

                              

 

 

  

  

  

 

 

 

                                                                                                      UČITELJICA:

                                                                                                      Ružica Sabo

 


Osnovna škola Siniše Glavaševića